Een warmtepomp is een ecologischere manier van verwarmen. Ten opzichte van elektrische verwarming of verwarming op gas is het sowieso al een pak goedkoper.

Heb je al een warmtepomp en wil je energiefactuur wat verlagen? Dan kan je met kleine aanpassingen toch nog wat extra besparen. 

Vaste temperatuur

Als eerste is het het beste om een constante temperatuur te behouden. De opstart en verhoging van de temperatuur vragen meer energie dan wanneer je de temperatuur gelijk houdt. Je kan het vergelijken met een auto die terug moet optrekken na een rood licht. Wie door de dag graag 21 °C wil behouden, maar ‘s nachts 19 °C, kiest best de middenweg en laat de temperatuur staan op 20 °C. 

Onderhoud

Verder is het aangeraden om je warmtepomp regelmatig te laten onderhouden. Dit verhoogt de prestaties van je warmtepomp, waardoor je je investering nog sneller hebt terugverdiend. Heb je een lucht/lucht- of lucht/water-warmtepomp, dan was je best de filters van de pomp om de 2 maanden met water. 

De rest van het onderhoud kan je overlaten aan een professional die jaarlijks langs kan komen. 

Warmtepomp + zonnepanelen

Je kan de energiekosten voor het gebruik van een warmtepomp verder drukken door een andere manier van energie te gebruiken. De combinatie warmtepomp en zonnepanelen is daarvoor ideaal. Los van de warmtepomp bespaar je zo ook op je andere energiekosten én je ecologische voetafdruk wordt weer een beetje kleiner.

Ga je bouwen?

Kies slim en ga voor een warmtepomp als verwarmingssysteem. 

Maak een afspraak in onze toonzaal.