Niets zo heerlijk en aangenaam als thuiskomen in een warm huis. Je huis verwarmen, zeker nu we massaal aan het thuiswerken zijn, kan je energiefactuur fel doen stijgen. Met deze tips druk je de kosten de kop in. 

Aclisol Blog Verwarmen

Tip 1: Laat je verwarmingsinstallatie onderhouden

Je bent wettelijk verplicht je verwarmingsinstallatie jaarlijks of tweejaarlijks te onderhouden. Heb je een oliegestookte verwarmingsketel, dan is een jaarlijks onderhoud verplicht. Verwarm je op gas, dan moet dit tweejaarlijks. Je verwarmingsinstallatie onderhouden biedt erg veel voordelen. Je bespaart niet enkel op brandstof, je vermijdt daarnaast onverwachte (hoge) herstellingskosten en het risico op CO-vergiftiging. 

Tip 2: Zet je verwarming een graad lager

Zet je de verwarming een graad lager dan wat je gewend bent, dan kan je wel 100 euro besparen per jaar. Als je bezig bent (bijvoorbeeld poetsen), dan is 19 graden vaak voldoende. Zit je de ganse dag stil, dan is 21 graden een aangename temperatuur. 
‘s Nachts of wanneer je niet thuis bent, zet je de temperatuur best op 15 graden. 

Tip 3: Maak gebruik van een klokthermostaat 

Met een goede klokthermostaat kan je zelf programmeren wanneer je woning de gewenste temperatuur bereikt en wanneer de verwarming lager gezet moet worden. Stel in dat de verwarming een uur voordat je opstaat begint te verwarmen en stop met verwarmen een uur voordat je gaat slapen. Meestal kan je voor het weekend een ander programma instellen. 

Tip 4: Verwarm je huis met een warmtepomp of gascondensatieketel

Warmtepomp

Een warmtepomp is een erg ecologische manier om je huis te verwarmen. Het gebruikt energie vanuit de bodem, omgevingslucht of grondwater en zet deze om naar warmte. De pomp heeft elektriciteit nodig, maar hiervoor kan je gebruikmaken van zonnepanelen zodat je je huis volledig ecologisch kan verwarmen.

Gascondensatieketel 

Een gascondensatieketel is goedkoper dan een warmtepomp, maar nog steeds een goede en ecologische keuze om je woning en sanitair water te verwarmen. Een gascondensatieketel is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en je voldoet hiermee aan de strenge EPB-verplichtingen. Met een ecologische gascondensatieketel bespaar je tot 35% op je gasfactuur en tot 75 euro per jaar op je elektriciteitskosten. 

​Interesse in een warmtepomp of gascondensatieketel?

Kom eens langs. We helpen je graag met je keuze en berekenen de terugverdientijd voor jouw project.
 

Contacteer ons vrijblijvend